YILDIRIM’IN GELECEĞİ ÇOCUKLARIN ELLERİNDE YÜKSELİYOR

Gerçekleştirdiği projelerle çocuklara yönelik pozitif ayrımcılık uygulayan ve oluşturduğu Yıldırım Çocuk Masası ve Çocuk Meclisi ile geleceğin teminatı çocuklara sahip çıkan Yıldırım Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Yıldırım Çocuk Meclisi üyeleri ile bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, eşi Şükran Edebali ve minik kızı Zeynep ile birlikte çocuk hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlara çocuk hakları sözleşmesini içeren broşürler dağıttı. Çocuklarla anlamlı bir etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, toplumun tüm kesimlerinin çocukların haklarına saygı göstermesinin önemine dikkat çekerek, “Çocukların yaşam hakkı başta olmak üzere eğitim, beslenme ve sağlık haklarının sonuna kadar korunduğu, huzur içinde, özgürce yaşayabilecekleri bir gelecek hazırlamak hepimizin başlıca sorumluluğudur. Tüm çocuklarımızın 20 Kasım Çocuk Hakları Gününü kutluyorum” dedi.

‘ÇOCUK HAKLARINA TÜM DÜNYA SAYGI GÖSTERMELİ’

Çocuklar için güvenli ve sağlıklı bir gelecek oluşturmanın başlıca görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Çocuk haklarına dair sözleşme, tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesidir. Bu sözleşme, nerede doğduklarına, kim olduklarına; cinsiyetlerine, dinlerine yada sosyal kökenlerine bakılmaksızın bütün çocukların haklarını tanımlamaktadır. Biz de yerel yönetim olarak uyguladığımız hizmet politikalarımızla çocuklarımızın yaşama hakkına, istismar ve sömürüden korunma haklarına sahip çıkıyor, çocuklarımızı sahipsiz bırakmıyoruz” diye konuştu. Avrupa ülkelerinin Çocuk Hakları Sözleşmesine ve Dünya Çocuk Hakları Bildirisi’ne sahip çıkmamasını da eleştiren Başkan Edebali, “Dünyamızda son dönemde yaşanan çocuk istismarı olaylarına sahip çıkmayan, özellikle Avrupa devletlerinin mülteci çocukların yaşama haklarını ellerinden almasını şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

TAM DONANIMLI SAĞLIKLI NESİLLER HEDEFİ

Göreve geldikleri ilk günden itibaren ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı neticesinde çocukların tam donanımlı yetişmeleri için azami çaba gösterdiklerini belirten Başkan Edebali, “Yavrularımızın kötü alışkanlıklardan uzak yaşayacağı Yıldırım’ı el birliği ile oluşturuyoruz. Yarınlarımızın sahibi çocuklarımızın sevgiyle büyümeleri tek arzumuz. Biz de çocuklarımızın sosyal, kültürel ve sportif anlamda iyi yetişmeleri adına var güzümüzle çalışıyoruz. Ne hizmet üretirsek üretelim, iyi yetişmiş bir nesil olmazsa sürdürebilir bir başarı kazanmış sayılmayız. Sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirerek, ilçemizin ve ülkemizin geleceğini inşa etmek tek amacımız" diyerek sözlerini tamamladı.

19.11.2016