YILDIRIM’DA “KARİYER SOHBETLERİ” BAŞLADI

Anasayfa > YILDIRIM’DA “KARİYER SOHBETLERİ” BAŞLADI > >YILDIRIM’DA “KARİYER SOHBETLERİ” BAŞLADI

YILDIRIM’DA “KARİYER SOHBETLERİ” BAŞLADI

Meslek seçimleri ile yarınlarına yön verecek olan gençler için sosyal medya üzerinden hayata geçirilen ‘Kariyer Sohbetleri’ eğitim programı başladı. Moderatörlüğünü Eğitimci Dr. Faruk Öndağ’ın yaptığı Kariyer Sohbetleri’nin ilk konukları Prof. Dr. Batuhan Özay ve Dr. Ali Alemdar oldu. Programda katılımcılar deneyimlerini Tıp Fakültesi’ni fakültesini tercih etmeyi düşünen gençlerle paylaştı.

Dr. Faruk Öndağ, başarılı olmak için çalışmanın gerekliliğini vurgulayarak, “Öğrencilerimizin süreç içindeki motivasyonu çok önemli. Motivasyonunuzu güçlü tutun ve başarabileceğinize inanın. Başarı pat diye gelmiyor. Özgüveninizi başarıyla doldurmazsanız istediğiniz kadar başarılı olun, altta çalışma olmadıktan sonra başarıyı yakalayamıyorsunuz. Bir şeyi yapmak istiyorsanız onun için biraz gayret edin” dedi.

“ÇALIŞIRSANIZ BAŞARIYI ELDE EDERSİNİZ”

Tıp okumayı düşünen gençlerin öncelikle bu mesleği yapmayı istemelerinin öneminin altını çizen Prof. Dr. Batuhan Özay ise, “Eğer sizler doktor olmayı istiyorsanız tıp okumak zor değil ancak çalışmanız gerekiyor. Eğer çalışırsanız başarıyı elde edersiniz. Tıp eğitiminde teorik dersler var, laboratuvarlar var klinikler var. Bu üç ana başlığın olduğu başka bir eğitim yok. Doktor olmak istiyorsanız zevk alabileceğiniz bir eğitim” diye konuştu.

Tıbbın ustadan çırağa öğretilen bir eğitim olduğunun altını çizen Dr. Özay, bilginin online alınabileceğini fakat tecrübenin alınamayacağını söyledi. Özay, “Artık siz sınıf geçmeyeceksiniz meslek sahibi olacaksınız ve seçmiş olduğunuz bu meslek ciddi sorumluluk gerektiren bir meslek. Bir insanı yaşatacaksınız ya da yaşatmayacaksınız. Bu mesleğe hakim olmanız gerekiyor. Kimse size anatomiden kaç aldınız demez. Öğrenci iken soru sorarsanız kimse sizi ayıplamaz ama çalışırken soru sorarsanız herkes sizin yetkinliğinizi sorgular. Öğrenciyken bol bol soru sorun. Ön sıralarda yer alın. Dersi öğrenmeye çalışın. Yüksek puan almak için uğraşmayın” ifadelerini aktardı.

Tıp alanında çalışmanın özveri istediğini bildiren Dr. Ali Alemdar da, “Gözün eğitimi çok daha zor. İlk 10 yıl ne yapacağına sonraki 10 yıl ne yapmayacağını öğrenirsin. Cerrahi için bunu söylerler. Geneli bilmek gerekiyor ama aynı zamanda gözü de eğitmemiz gerekiyor. Branşlaşma çok önemli. Gözünüzün eğitimi bir noktaya odaklanmış oluyor” dedi.