İŞARET DİLİYLE HUTBE

‘Engelsiz Yıldırım’ hedefi doğrultusunda önemli projeleri hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, bir ilke daha imza attı. Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İlçe Müftülüğü işbirliği ile Cuma günü duyma ve konuşma engelli vatandaşlar için Davutdede Camii’nde imamın verdiği vaaz ve hutbeyi işaret dilinde anlatılmasına aracı oldu. Yıldırım’ın yanı sıra çevre ilçelerden katılan engelli vatandaşların bulunduğu Cuma namazında imamın anlattığı her kelimeyi işaret diline çeviren görevliyi dikkatle izleyen engelli vatandaşlar, Cuma namazı çıkışında Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür etti.

HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, göreve geldikleri ilk günden itibaren engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak projeler geliştirdiklerini vurgulayarak, “Engelliler bizim öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alıyor. Bu kardeşlerimizin sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer alabilmesi için, onların rutin ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmaların yanı sıra engelsiz park, ‘tiyatro terapi’, ‘engelsiz mutfak’ kültür turları gibi etkinlikler düzenliyoruz. Son olarak camilerimizde okunan vaaz ve hutbeleri işaret diline çevirerek engelli vatandaşlarımızın ibadetlerini eksiksiz olarak yapmasına katkı sağlıyoruz. Cuma günü belediyemizden görevlendirdiğimiz personelimiz vaaz ve hutbeyi işaret diliyle engelli kardeşlerimize anlatarak, bir ilke imza attı. Türkiye genelinde sayılı camide yapılan bu uygulama bundan sonra her Cuma Davutdede Camii’nde sürecek” diye konuştu.

26.01.2016