Kültür Sanat

Kültür Sanat
Anasayfa > Kültür-Sanat > LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI '' ÂŞIK VEYSEL'İN DİLİYLE ''

LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI '' ÂŞIK VEYSEL'İN DİLİYLE ''

DEĞİRMEN GENÇLİK İYİLİK HAREKETİ 

LİSELER ARASI AŞIK VEYSEL MÜZİK YARIŞMASI

'' ÂŞIK VEYSEL'İN DİLİYLE  '' 

 BAŞVURU TARİH:   2 OCAK - 12 ŞUBAT 2024 

 BAŞVURULAR İÇİN WHATSAPP HATTI :     0538 8680738

 KATEGORİ:  AŞIK VEYSEL’E AİT ESERLER İLE YARIŞMAYA KATILINILACAKTIR. ESERLERİN FARKLI KATEGORİLERDE SESLENDİRMELERİ YAPILABİLİR.(MODERN YORUMLAMALAR)

 

 

PROGRAMIN AMACI:

Küçük yaşlarda geçirdiği çiçek hastalığı sebebiyle iki gözünü kaybetmesine rağmen şiirlerine yansıttığı mesajlarıyla hem kendi dünyasını aydınlatan hem de tüm insanların gönlüne ışık olan  halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümün 46. Yılını yaşadığımız 2023 yılı , Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile ‘’ Aşık Veysel Yılı ‘’olarak kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda ülkemizde birçok etkinlikler ile anılan  Âşık Veysel ‘i , Değirmen Gençlik  Hareketi de liseli gençler  arasında yapılacak olan bir müzik yarışmasında tekrar hatırlayacaktır.

Aşık Veysel ‘ e ait eserlerin seslendirileceği yarışmada, yarışma katılımcıları 14-19 yaş aralığında lise öğrenimini devam ettiren öğrenciler olup,  seslendirdikleri parçaları çektikleri videolarla ön eleme için belirtilen Whatsapp iletişim hattına  göndermeleri gerekmektedir. 

Yarışma tarihi başvuruların tamamlanmasından sonra bildirilecektir.

 

YARIŞMA KATILIM KOŞULLARI:

1- Bursa Yıldırım ilçe sınırları içerisinde veya Yıldırım'da ki liselerde eğitim gören 14-19 yaş arası (19 yaşını bitirmemiş) lise öğrenimini devam eden gençler katılım sağlayabilir

2- Lise düzeyinde eğitimine devam eden öğrencilerin başvuru formlarında, ad - soy ad, iletişim bilgileri, okul adı ve danışman öğretmenin bilgileri yer almalıdır.

3-18 yaşından küçük yarışmacılar velisinin onayını almak ve okullarına iletmek zorundadır. Veli bilgisi veya izni olmadan yarışmaya yapılan başvurulardan kurumumuz sorumlu değildir.

4-Yarışmaya katılacak gençlerimiz, kendilerini tanıtmak amacıyla adlarını, soyadlarını, adreslerini ve seslendirecekleri eserin adını belirterek, Âşık Veysel Şatıroğlu'nun eserini hiçbir arka plan müziği, ritim veya diğer eklemeler olmaksızın, kendi görüntüleri eşliğinde seslendirip, MP4/MOV formatında video veya cep telefonu kamerasıyla çekerek       başvurularını yapacaklardır. Bu videoyu, belirtilen iletişim numarasına Whatsapp üzerinden göndermelidirler. (ÇEK-GÖNDER)

5-Video dosya boyutu en fazla 500 MB olmalıdır.

6-Yarışmaya katılan kişiler aynı seslendirme ile daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.

7-Her yarışmacı yarışmaya Âşık Veysel’e ait bir adet türkü okuyarak katılım sağlayabilir. Birden fazla türkü ile katılan yarışmacıların sadece bir eseri değerlendirmeye alınacaktır..

8- Aşık Veysel ‘e ait olan eser,  farklı formatlarda  Akustik Rock, opera ya da modern yorumlamalar ile seslendirilebilir.

9-Yarışmada kişi kendi ses ve görüntüsünü kullanmak zorundadır, başkasının sesini veya görüntüsünü kullandığı tespit edilen yarışmacılar elenecektir.

10-Yarışmaya Yıldırım Belediyesi  bünyesinde çalışan personellerin birinci derece yakınları katılamazlar.

11-Türkü seslendirmeleri profesyonel cihazlar kullanılmadan yapılacaktır. Ses düzenleme programlarıyla müdahale edilen kayıtlar elenecektir.

12-Değerlendirmede türküye hakimiyet, ezgiye uygun okuma, duyguyu yansıtma, beden dili, dekor, vurgu ve tonlama gibi kriterler göz önünde bulundurulacaktır.

13-Yarışma için yüklenen videolar yarışma jürisi tarafından ön elemeden geçirilerek yarı finalistler belirlenecektir.

14-Yarışmaya katılan seslendirmelerin her türlü yayın hakkı Yıldırım Belediyesine aittir. Yarışmacılar, seslendirmelerinin bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın TV, radyo, internet, sosyal medya gibi yayın organları ile yazılı, görsel ve duysal mecralarda kullanılmasını kabul etmiş sayılır.

15-Yarışma ödülleri; her derece için , özel imalat enstrümanlar yaptırılacaktır.

 

BAŞVURULAR İÇİN WHATSAPP HATTI :     0538 8680738

 

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

*  Her öğrenci yarışmaya en fazla iki eser ile başvuru yapabilir, Yarı final ve finale tek eser ile geçebilirler.

*  Bir eserin sahne süresi 3 dakikayı geçemez.

* Yarışmacıya;  Yarı final ve final grubunda eserini seslendirirken  kendisinin kullandığı  enstrüman ile katılması durumunda ekstra puan verilmeyecektir.

* “Akustik Rock” “Opera” ya da “Modern” olarak eser seslendirecek yarışmacılar, kendi saz ekibi ile katılacak olup bunun için ekstra puan verilmeyecektir ve  bu bilgiyi öncesinde idareye bildirmeleri gerekmektedir.

 * Yarı Final ve Final’e kalan yarışmacı eserini seslendirmeden önce eserin notalarını Jüri Başkanlığına  teslim etmesi etmelidir.

 

 

                             Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü                                Yıldırım Belediyesi Başkanlığı

 

Etkinlik Detay

Tarih: 12/02/2024

Saat: 17:00

Yer: Barış Manço Kültür Merkezi

Tür: Dinleti, Yarışmalar, Başvuru Formları