18 Mart Çanakkale Zaferi / Şiir Okuma, Şiir Yazma ve Resim Yarışması

Anasayfa > Kültür ve Sanat > 18 Mart Çanakkale Zaferi / Şiir Okuma, Şiir Yazma ve Resim Yarışması

18 Mart Çanakkale Zaferi  / Şiir Okuma, Şiir Yazma ve Resim Yarışması

*  Yıldırım Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemine vurgu yaparak, resim ve şiir okuma yarışmasıyla, gençlerimizin birliğini sanatla buluşturdu. Bu yarışma,  tarihimizin en önemli kahramanlık destanlarından birini yaşatma ve yeni nesillerin milli değerlerine olan bağlılığını pekiştirme amacını gerçekleştirdi."

*  Resim yarışmasına katılan 109 öğrenci, farklı perspektifleri ve yaratıcı bakış açılarıyla tarihimizin önemli anlarına sanatsal bir dokunuş yaptı.

*  Şiir yazma yarışmasında ise 68 öğrenci, kelimelerin gücüyle Çanakkale destanını en etkileyici şekilde ifade etmişlerdi. 

*  Ayrıca 87 öğrenci, şiir okuma yarışmasında sahnede duygusal anlar yaşatarak tarihimizi canlı tutmanın örneklerini gösterdiler.

*  Bu yarışmalar, gençlerimizin tarihi anlamalarını ve değerlerimize olan bağlılıklarını pekiştirmelerini sağlayarak, sanatın birleştirici gücü de bir kez daha öne serdi. 

Dereceye giren yavrularımızı yürekten tebrik ediyor, bu organizasyonun gerçekleşmesine destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

Onların bu azimleri ve gayretleri, milli birliğimize olan inancımızı daha da pekiştiriyor.