El Emekleri Festivali

Anasayfa > Kültür ve Sanat > El Emekleri Festivali

 

El Emekleri Festivali

* Belediyemiz, 2022-2023 eğitim öğretim yılında, unutulmaya yüz tutmuş ve geleneksel sanatların yaşatılması amacıyla;  12 mahallede / 15 kurs merkezinde / 62 branşta /151 modül / sınıfta olmak üzere toplam 5.232 vatandaşımıza  kurslar düzenlemiştir. YILMEK (Yıldırım Meslek Edindirme Kursları) programı kapsamında, el sanatları, hobi eğitimleri, müzik eğitimleri, bilgisayar teknolojileri eğitimleri, dil eğitimleri ve kişisel gelişim eğitimleri gibi çeşitli alanlarda eğitimler verilmektedir.

* Yıldırım Belediyesi, Kültür Müdürlüğü (YIL-MEK), Sosyal İşler Müdürlüğü (Yıldırım Belediyesi Kadın Eğitim ve Girişimcilik Birimi) ve Yıldırım ilçesinin kadın girişimcilerin katılımıyla, Yıldırım Belediyesi Yıldırım Medrese'sinde tanıtım ve satış amaçlı "Yıldırım'da El Emeği Festivali" düzenlendi.

* Geleneksel olarak 3. kez düzenlenen ve gelecek vaat eden bu festival, YIL-MEK ünitesinin 46 farklı stantta gösterime sunuldu.

* Bu muhteşem etkinlikte, Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğünün YIL-MEK biriminin el emeği göz nuru eserleri sergilenirken, Sosyal İşler Müdürlüğü ve Yıldırımdaki kadın girişimcilerin  de özgün ve yaratıcı ürünleri ilham verdi.

* Yıldırım Medrese'sinde gerçekleşen festival, el emeği sanatların güzelliklerini ve zenginliğini sergilediği gibi, kadınların eğitim ve girişimcilik alanında da ne denli önemli bir rol oynadığını bir kez daha vurguladı.

* Festival boyunca 4 gün süren etkinliklerde, ailelerimize yönelik uzman eğitimciler tarafından eğitici ve bilgilendirici söyleşiler düzenlendi. Aynı zamanda çocuklar için ise eğlenceli tiyatro gösterileri düzenlenerek keyifli anlar yaşandı.