Kütüphane Detay

Kütüphane Detay
Anasayfa > Kütüphaneler > MİMAR SİNAN UYUMAYAN KÜTÜPHANESİ

MİMAR SİNAN UYUMAYAN KÜTÜPHANESİ

Kütüphane Bilgileri

Adres:
Mimar Sinan mh. Mimar Sinan Cd. No:78, Barış Manço Kültür Merkezi,16310 Yıldırım/Bursa

Telefon:
0224 366 02 02 / 3870

E-Posta:
[email protected]

Çalışma Saatleri:
7 gün 24 saat açık

Sosyal Medya

Kütüphane Hakkında
Kullanım Kuralları
Ödünç Verme Kuralları
Sık Sorulan Sorular

Şehrin Kütüphaneleri

Bursa’nın değerli ilçesi Yıldırım’da gençlerimiz için 2021 yılında açılışını yaptığımız ve 300 kişilik kapasiteye sahip “Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi”nin imar çalışmalarını tamamladık ve hizmete açtık. Yıldırım’da bir ilk olarak 7 gün 24 saat hizmet anlayışıyla hizmet veren “Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi” bugüne kadar her kesimden ve her yaştan okumayı, araştırmayı seven insanlarımızın yeni buluşma noktası oldu. Kütüphanemiz lokasyon olarak, Yıldırım’ın merkezinde, kolay ulaşılabilir bir noktada bulunan kütüphanemiz sadece Yıldırım ilçesine değil tüm Bursamıza hizmet vermeye devam etmektedir.

Yıldırım Belediyesi Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’ni hizmete aldıktan sonra ortaya çıkan ihtiyacı görmüş ve 2. uyumayan kütüphane konseptinde “Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi” projesinin çalışmalarını başlatıp 1000 m²’lik alanda ve 10.000 bin eserlik halk kütüphanesi koleksiyonuyla hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra 200 kişilik çalışma alanı, bilgisayar salonu, toplantı salonu, serbest çalışma alanını bünyesinde barındıran kütüphanemiz klasik kütüphanecilik hizmetlerinin yanında eğitim atölyeleri, söyleşiler ve sergilerle kültürel bir kompleks olarak hizmet vermektedir.
  
Aynı zamanda  aynı bina içerisinde halk kütüphanesinden bağımsız giriş yapılabilen " Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi" 5.000 eser ile çok yakında hizmete açılacaktır.

7/24 çalışma prensibiyle kapılarını sürekli açık tutan Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, bilgiye ulaşılabilmesi için tüm engelleri ortadan kaldırıyor.
Ücretsiz üye olarak tüm imkanlarından faydalanabileceğiniz kütüphanemize tüm kitapseverleri bekliyoruz.

Kullanım Kuralları

Kütüphaneler; yaş, ırk, cinsiyet, inanç, dil ve düşünce farkı gözetmeksizin her kesiminin her türlü bilgi gereksinimlerini karşılayarak bulunduğu yörenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan kuruluşlardır. Bu çerçevede verilecek hizmetlerin, kullanıcılara en iyi şekilde sunulabilmesi ve geliştirilebilmesi için kütüphane kurallarına uyulması gerekmemektedir.
 
GENEL KURALLAR
a) Yıldırım Belediyesi kütüphanelerinde ders çalışma, bilgisayar salonu vb. imkanlardan faydalanmak için üye olunması ve rezervasyon yapılması gerekmektedir.  Eser ödün iade işlemleri için rezervasyon yapmak gerekmemektedir.
 
b) 12 yaş altı çocuklar velileriyle beraber kütüphaneyi kullanabilir.
 
c) Kütüphaneye girerken cep telefonları sessiz konumda tutulur ve içeride kullanılmaz.
 
d) Kütüphane içerisinde uygun olmayan davranışlar sergilememeye, fotoğraf çekimlerinde sessiz olmaya, kullanıcıları rahatsız etmemeye dikkat edilmelidir.
 
e) Kütüphane içerisinde kullanılan kitaplar rafa tekrar konulmayacak, belirlenen yerlere bırakılacaktır.
 
f) Kütüphanedeki bilgisayarlar, sadece eğitim-öğretim ve araştırmaya yönelik amaçlar için kullanılır.
 
g) Bilgi kaynaklarının, izinsiz olarak kütüphane dışına çıkartılması ya da çıkartılmaya teşebbüs edilmesi durumunda, bu eylemde bulunan kullanıcı hakkında gerekli yasal işlem yapılmak üzere Kütüphane İdaresine bildirilir.
 
h) Kullanıcıların oturdukları masaları 60 dakikadan fazla boş bırakmaları halinde masalar boş kabul edilip yerlerine sırada bekleyen kullanıcılar alınacaktır.
 
i) Kütüphane içerisinde su ve kişisel kapalı termoslu içecekler hariç yiyecek ve içecek tüketilmez.
 
j) Kütüphane bilgi kaynaklarına ve eşyalarına (bilgisayar, sandalye, masa vb.) zarar veren kullanıcı hakkında gerekli yasal işlem yapılmak üzere Kütüphane İdaresine bildirilir.
 
k) Üyeler, kütüphane kaydında yer alan bilgilerindeki değişiklikleri, zamanında kütüphaneye bildirmekle yükümlüdürler.
 
l) Kütüphane içinde tütün ve tütün mamulleri içilmez. İçenler hakkında yasal işlem uygulanır.
 
m) Kullanıcılar kendi eşyalarından sorumludurlar. Kaybolan ya da çalınan eşyalardan Kütüphane İdaresi sorumlu tutulamaz. 
 
n) Okuyucu ve ödünç  hizmetleri  08:00-20:00 saatleri arasında verilmektedir. 
 
o) Kütüphane hergün 07.00-08.00 arası temizlik için kullanıma kapanmaktadır.
 
p) Kütüphane kurallarına uyulmaması durumunda kullanıcı, kütüphane personelinin uyarılarını dikkate almakla yükümlüdür.

Ödünç Verme Kuralları

a) Kullanıcılar ödünç verme hizmetinden yararlanmak için kütüphaneye üye olmalıdır.
 
b) Kütüphane üyeliğine başvuru için;
• T.C. Kimlik Numarasını veya en az altı ay oturma izni almış yabancı kullanıcılar için “Yabancı Kimlik Numarası” gösterir belge,
• 12 yaşını doldurmuş olmak,
• 12 yaş ve altı çocuklar içinse üyelik esnasında velilerinin hazır bulunması gereklidir.
 
c) Kullanıcılar, T.C. Kimlik numarasını (yabancı kullanıcılar için yabancı kimlik numarasını) gösterir belgeyle ödünç alma işlemini gerçekleştirir.
 
d) Ödünç alma işlemi şahsen yapılır. Başkası adına kitap ödünç alınamaz
 
e) Kullanıcılara bir seferde 3 kitap, 1 süreli yayın ödünç verilir.
 
f) Ödünç verme süresi kitaplar için 15 gün, süreli yayınlar için 7 gündür.
 
g) Referans Kaynakları ve Nadir Eserler (Ansiklopedi, Sözlük, Yazma Eserler, Taş Baskı Eserler, haritalar vb.) ödünç verilmez.
 
h) Üzerinde gecikmiş yayın bulunan kullanıcılara ödünç yayın verilmez.
 
i) Ödünç alınan eserlerin zarar verilmeden zamanında iadesi esastır.
 
j) Zamanında iade edilmeyen materyaller için, ilgiliye e-posta, SMS ve telefon aramasıyla hatırlatmada bulunularak, iade edilmesi istenir.
 
k) Kütüphane, zorunlu durumlarda ödünçte olan yayını süresi dolmadan geri isteyebilir.
 
l) Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’nden alınan her kitap 15 gün süreyle ödünç alınır. Her ödünç alma işleminden sonra; kitaplar teslim tarihinden önceki son 3 gün içerisinde 1 sefer olmak şartıyla 15 gün (Online kütüphane, CepKütüphanem [bankodan kullanıcı bilgilerinizi talep etmeniz gerekmektedir], mail, telefon ve kütüphaneden bireysel olarak) kullanıcı uzatma hakkı mevcuttur. Ödünç alınan eserler Yıldırım belediyesi kütüphanelerine (Mümine Şeremet  uyumayan/Mimar Sinan uyumayan) iade edebilirler.
 
m) Alınan kitapların yeniden kullanıma uygun olacak şekilde; zarar verilmeden kütüphaneye teslim edilmesi zorunludur.
 
n) Kitabın ödünç alındığı tarihten itibaren her türlü durumdan (zarar görmesi, kaybolması vb.) kullanıcı sorumludur. Kitabın kaybolması veya zarar görmesi durumunda kitabın aynısının temin edilmesi, temin edilememesi durumundaysa kitapla eşdeğer ve kütüphane tarafından belirlenecek başka bir kitapla zararın giderilmesi sorumluluğu okuyucuya aittir.

o) Kitapları iade süresinde getirmeyen kullanıcılara;
Geç getirdiği günün 2 katı kadar gün sayısı, 200 ve üzeri güne kadar 1 yıl ödünç kitap vermeme cezası uygulanacaktır.

Sık Sorulan Sorular

Kütüphaneye nasıl ulaşabilirim?

Mimar Sinan mh. Mimar Sinan Cd. No:78, 16310 Yıldırım/Bursa Harita koordinatı : 40.18327828240297, 29.124922630330722 Telefon numarası : 444 1 602 / 3870 / 3873 Mail : [email protected]

Kütüphaneyi nasıl kullanabilirim ?

Kütüphanemiz rezervasyon sistemiyle çalıştığı için ders çalışma alanlarını üye olup rezervasyon yaparak kullanabilirsiniz. Eser ödünç iade için rezervasyon yapmanız gerekmiyor.

Rezervasyon, üye girişi ve kotalog tarama sayfasına nasıl ulaşabilirim?

"kutuphane.yildirim.bel.tr " adresinden ulaşabilirsiniz.

Rezervasyon sistemini nasıl kullanabilirim?

REZERVASYON İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER Üye Değilseniz; • Üye ol seçeneğinden ön üyeliğinizi yaptıktan sonra kütüphane bankosundan kimlik kartınız ile başvurarak üyeliğinizi aktifleştirmeniz gerekmektedir. • Üyelik ve aktif etme telefonla arayarak olmamaktadır. Üye İseniz; • Kullanıcı kodu ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. • Şifrenizi bilmiyorsanız şifremi unuttum/belirlemedim seçeneğini seçebilirsiniz. • Rezervasyon sistemi her zaman 1 günlük döngüde çalışmaktadır. Yeni gün rezervasyonları akşam 22.00’da açılmaktadır. • Rezervasyon için ekranın sol kısmında bulunan "<" sekmeden sırasıyla kütüphane, salon ve rezervasyon saat aralığını seçip boş sandalyelerden seçiminizi yapmanız gerekmektedir. • Rezervasyon başlangıç saatinden itibaren 1 saat içinde rezervasyonunuzu, sms ile gelen Qr kod veya kimliğinizin arka yüzünde bulunan barkodu okutarak başlatmanız gerekmektedir. Okutmadığınız takdirde sandalye 1 saat sonra boş duruma düşecektir. • Rezervasyon bitiminde yeni rezervasyon yapabilmek için çıkışta Qr kod veya kimliğinizin arka yüzünde bulunan barkodu okutmanız gerekmektedir. • Bir kişi aynı anda iki rezervasyon yapamamaktadır. • Rezervasyonunu saatinde aktifleştiren kullanıcı, önceki rezervasyonun kullanıcısı oturuyorsa süresinin bittiğini bildirmesi gerekmektedir. Bilgilendirme • Rezervasyon yapıp gelmeyen kişiler aynı gün tekrar rezervasyon yapamayacaktır. • Başkaları adına rezervasyon yapan, aktif eden ve kurallara uymayan kişiler tespit edildiğinde ilk seferinde 1 hafta, ikinci seferinde 1 ay, üçüncü sefer tekrar yapılması halinde 6 ay boyunca rezervasyon yapamayacaktır.

Kütüphane çalışma saatlerini öğrenebilir miyim?

7/24 hizmet vermektedir. Hafta İçi Hafta Sonu Araştırma Salonu 7/24 7/24 Bilgisayar Salonu 7/24 7/24 Toplantı Salonu - - - Okuyucu ve ödünç hizmetleri 08:00-20:00 saatleri arasında verilmektedir. - Kütüphane hergün 07:00-08:00 arası temizlik için kullanıma kapanmaktadır. - Salı günleri kütüphanemiz genel temizlik ve bakım için 07:00-12:00 arası kapalıdır.

Kütüphane sosyal medya hesaplarınız var mı?

Twitter : https://twitter.com/MUyumayan Instagram : https://www.instagram.com/uyumayankutuphanedeyiz/

Kütüphaneye giriş ve üyelik ücretli midir?

Üyelikler ve girişler ücretsizdir.

Kütüphaneye nasıl üye olabilirim?

Ziyaretçilerimiz T.C. Kimlik Kartı veya 99 ile başlayan T.C. Kimlik numarasına sahip kimlikleriyle (yabancı uyruklu kişiler) kütüphane içerisindeki bankodan, Online Katalog tarama-Cepkütüphanem (ön üyelik) uygulamasından üye olabilirsiniz.

Kütüphane imkanlarından yararlanabilmek için ne yapmam gerekiyor?

Kütüphane hizmetlerinden yararlanabilmek için ziyaretçilerin üye olması gerekmektedir.

Üye olmak ne gibi avantajlar sağlar?

Rezervasyon yaparak çalışma alanlarını kullanabilme, internet erişimi, araştırma bilgisayarlarını kullanabilme, ödünç hizmeti, çıktı alma hizmeti, görme engelliler için GETEM iş birliğiyle sesli kitap imkanlarından yararlanılmasını sağlar.

Kütüphane imkanları nelerdir?

Kütüphanemiz 250 kişilik çalışma ve oturma alanı, bilgisayar salonu, toplantı salonu, Wİ-Fİ hizmeti ve günde iki sefer çorba ve sınırsız çay ikramı vardır.

Kütüphaneyi kimler kullanabilir?

12 yaş ve üzeri herkes için hizmet vermektedir. Hizmetlerden faydalanabilmek için T.C. Kimlik kartı yeterli olacaktır. (12 yaş altı için velilerinin refakat etmesi gerekmektedir.)

Ödünç kitabımın süresini nasıl uzatabilirim?

İade sürenize son 3 gün kala kütüphaneyi arayarak, kütüphane mail [email protected] adresine mail atarak, kutuphane.yildirim.bel.tr adresinden veya CepKütüphanem uygulamasına giriş yaparak uzatabilirsiniz. İade tarihiniz geçmişse kütüphaneye gelmeniz gerekmektedir.

Kaç tane eseri ne kadar süreyle ödünç alabilirim?

Her üye 3 kitap, 1 süreli yayın ödünç alabilir. Ödünç verme süresi kitaplar için 15 gün, süreli yayınlar için 7 gündür.

Kütüphaneye kitap bağışlayabilir miyim?

Bağış için uygun olan kaynaklar kabul edilmektedir. (Kütüphane içerisindeki bankoda bağış tutanağı mevcuttur.)

Ne tür yayınlar bağış olarak kabul edilmemektedir?

Yırtık, karalanmış, lekelenmiş kitaplar Test kitapları Ansiklopediler Yasaklı yayınlar Fotokopi halindeki yayınlar bağış olarak kabul edilmemektedir

Kütüphanenize kargo ile gönderim yaparak bağış yapabilir miyim?

Bağış formunu doldurarak bu formu kitaplarınızla birlikte kargo yoluyla kütüphanemize gönderebilirsiniz. Bağış formu [email protected] mail adresinden talep edilebilmektedir. Bağışlanan kitapların kargo ücreti bağışçı tarafından karşılanmaktadır.

Kütüphanenizde ne kadar yayın bulunmaktadır?

10.000 basılı kitap

Görme engelliler için sunulan hizmetler nelerdir?

GETEM iş birliği ile online sesli kitap ve 114 adet Braille alfabesi ile yazılmış eserler bulunmaktadır.